Design a site like this with WordPress.com
Get started

Kofi

Kofi, het kleine leven
De voorkant van het boek

KOFI het kleine leven van een autistische jongen is een aangrijpend verhaal over een Nederlands-Afrikaanse jongen die er op het eerste gezicht gewoon uitziet. Maar in zijn binnenste woedt een orkaan, hij worstelt met een zware verstandelijke handicap en zijn autisme.
Zijn opgroeien als huilbaby, stuiterende peuter en ontploffende puber wordt beschreven vanuit het perspectief van de mensen om hem heen. Ze worstelen met het conflict tussen de liefde die ze voor hem voelen en de last die hij hen oplegt. Hoe vreemd z’n gedrag ook lijkt, gaandeweg krijg je als lezer zicht op z’n verwoede pogingen om orde te scheppen in een gefragmenteerde wereld

Bestellen?

De prijs is 10 euro, verzendkosten 4 euro.
302 pagina’s, ISBN 9789090301655.
Een E-book is 5 euro.
Maak het juiste bedrag over op giro NL91INGB0004199937 en stuur een mail naar karin.bokhove@gmail.com 
Geef (indien van toepassing) ook je adres op.

Video

Bekijk de video over 25 jaar klein leven.

Drie proeflezers

Ik ben echt enthousiast! Het verhaal is aangrijpend, en de toon bevalt me enorm. Inhoudelijk, omdat ‘t zegt waar het op staat, zonder verbloemen, zonder sentimentaliteit en met zelfspot, terwijl er ook veel liefde en kwetsbaarheid in het verhaal zit. En stilistisch, omdat het goed observeert, treffende details geeft waardoor de lezer ‘plaatjes ziet’, pittig en soepel formuleert en de zinsbouw mooi afwisselt.”

“Vandaag alles in een ruk gelezen. Ik vind het hartverscheurend mooi. In de goeie zin van het woord. Want juist niet dramatisch, maar zo ontzettend glashelder en ‘sec’ opgeschreven dat het keer op keer binnenkomt. Wat ik erg goed vind is dat sommige verhalen terugkeren in het boek, vanuit een ander perspectief. Dat geeft een soort ‘beloning’ aan de lezer, die daardoor stap voor stap in het geheel van perspectieven en personages wordt meegenomen.”

“Karin Hooiman observeert, analyseert en interpreteert helder en trefzeker, waarbij ze zichzelf en anderen niet spaart. Haar filerende blik legt bloot wat zich onder én boven water afspeelt. Ze weet met haar precieze beschrijvingen zelfs het onmogelijke te realiseren: een inkijk in de taalloze binnenwereld van Kofi. Zo wordt het een even liefdevol als confronterend verslag van zijn kleine wereld.”

Drie recensies, en nog één

Het boek is confronterend en ontroerend, maar wordt ook met humor afgesloten.

De trouwe lezer van Sozio kent Kofi natuurlijk al. Een aanrader. Om nog eens te lezen. En dan nog een keer.

sozio recensie kofi klein
Sozio, vakblad voor professionals in het sociale domein

Klik, vakblad voor verstandelijk gehandicaptenzorg

Een portret van Kofi, gezien vanuit de mensen om hem heen. Indringend. Met zelfspot. Levensecht.

201810Recensie Kofi in Klik
Klik, vakblad voor verstandelijk gehandicaptenzorg

Hilde Zevenbergen, orthopedagoog

“Het boek ‘Kofi’ is een bijzonder eerlijk portret van een moeder over haar zoon. Het geeft niet alleen een inkijk in ‘het kleine leven van een autistische jongen’, maar ook in dat van zijn ouders, zijn familie, zijn buurt, waarbij Karin zichzelf niet ontziet. Ze laat zien hoe het is om te leven met een verstandelijk beperkt en autistisch kind. Een kind waar je eerst niet veel van begrijpt, maar waarbij je al snel precies kunt voorspellen wanneer wat zal sneuvelen en wanneer gedrag zal ontaarden in een escalatie, waarbij het tegen wil en dank vechten wordt. Het boek volgt het leven van Kofi van zijn geboorte tot zijn eenentwintigste jaar.
Karin is sterk in het schetsen van sfeerbeelden, ze neemt je mee. Daardoor is het boek indringend. Je voelt de beklemming, de machteloosheid en de uitputting, terwijl ze nergens klaagt.
Als je wilt weten hoe het is om een kind als Kofi te hebben is dit boek een aanrader.

Blog

Ik publiceer een tweemaandelijks blog. Volg de link 

Publiciteit rond verstandelijke handicap en agressie

Interview met mij in RTL Nieuws op TV en website.
Artikel in de Volkskrant

Presentaties

Op verzoek hou ik presentaties over mijn ervaring als ouder van Kofi. Ervaring met hem, maar ook met hulpverleners.

Mail: karin.bokhove@gmail.com

%d bloggers like this: